Biografie

Welkom op mijn gloednieuwe website!

Dus jij zoekt een goede fotograaf in Leiden? Dan ben je op de juiste plek! Je vindt hier mijn uitgebreide portfolio bestaande uit stadsgezichten, landschappen en portretten! 

Even kort voorstellen: Ik ben Richard Steenvoorden, een bioloog met een grote passie voor fotografie. Al vanaf dat ik een klein kind was wilde ik de mooiste momenten vastleggen voor later. Vanaf mijn eerste wegwerpcamera’s, compactcamera’s en later de eerste mobiele telefoons met camerafunctie tot het moment dat ik in augustus 2015 besloot m’n eerste tweedehands spiegelreflexcamera te kopen: de Nikon D3200.

Vanaf dat moment ging het snel: ik ging in mijn vrije tijd bijna dagelijks op pad in Leiden en maakte duizenden foto’s in die eerste maanden waarvan ik de beste op mijn instagram deelde, daarnaast leerde ik tegelijkertijd mijzelf Lightroom aan via online tutorials om mijn foto’s te kunnen bewerken. Binnen een paar maanden had ik het redelijk goed door en ontwikkelde ik de jaren daarna m’n eigen stijl. En dat viel bij mensen in de smaak: waar ik op mijn instagram eerst amper 500 volgers had groeide dat vanaf eind 2015 naar 1.000, een aantal jaar later 10.000 naar nu zelfs bijna 25.000 volgers en met een bereik van 150.000 mensen per maand! 

Mijn bedrijfsnaam ‘Reezyard’ komt uit mijn vroege dagen op het internet vandaan: omdat mijn naam in het Engels altijd verkeerd werd uitgesproken maakte ik daar maar gebruik van door mijn account maar fonetisch te noemen naar hoe je de uitspraak in het Engels ongeveer zou opschrijven. Onder deze naam sta ik ook per 1 september 2023 geregistreerd bij de KvK. 

Als ik er nu op terugkijk ben ik er pas echt trots op in hoeverre ik in fotografie steeds beter ben geworden. Als fotograaf hou ik het graag zo naturel mogelijk, alles wat je ziet op m’n foto’s is namelijk echt! Ik geef er alleen een persoonlijke touch met mijn eigen ontwikkelde presets aan. Tegenwoordig schiet ik met een Nikon Z6 en een grote variëteit aan lenzen, waardoor ik professionele hoge kwaliteit aan kan bieden! 

Met een scherp oog voor detail, licht en esthetiek streef ik ernaar mooie beelden te creëren die spreken en resoneren. Of het nu gaat om adembenemende landschappen, prachtige stadsgezichten, mooie evenementen of intieme portretten, mijn doel is om de schoonheid van het moment vast te leggen en het te delen met de wereld.

Blader gerust eens door mijn portfolio om Nederland en de wereld daarbuiten door mijn lens te ontdekken! Neem daarnaast ook eens een kijkje op mijn instagram, voor prints via de button ‘shop print’ links in het scherm, of stuur mij gerust vrijblijvend een bericht met jouw vragen via mail of whatsapp via de buttons hier onderaan de pagina!